debora missoorten

Debora Missoorten werkt als schilder en tekenaar. Het vullen van kleine schetsboekjes geven haar voldoening. Ze laten toe trouw te blijven aan het speelse en het plezier van het creatieve proces. Ze is gefascineerd door de werken van de Oude Meesters, maar evenzeer door de hedendaagse kunstmarkt. Haar onuitputtelijke honger naar kennis wordt gevoed door het lezen van boeken en bezoeken van tentoonstellingen.

De schilderijen van Debora Missoorten kunnen worden beschouwd als dagboekfragmenten. Ze zijn grotendeels gebaseerd op eigen fotomateriaal uit de periode 1900-1960, of op herinneringen aan de familieverhalen uit haar jeugd. Ook de actualiteit kan één van haar uitgangspunten zijn.

Het gebruik van een gericht kleurenpalet verleent haar beelden een gevoel van idealisering en sentimentaliteit. De meeste van haar beelden zijn een geïdealiseerde weergave van de wereld. Schilderen en tekenen zijn voor haar een poging om een bepaalde gebeurtenis weer te geven, een moment dat aan vergankelijkheid onderhevig is maar mag en kan geïnterpreteerd worden in alle vrijheid. Deze vrijheid maakt haar werk nooit voorspelbaar.

www.atelierdeboram.com

 

 

Klik op de foto's hieronder om meer informatie over een werk te krijgen. Wijzig valuta: | £ | $

  Do you think we lost our …
  1.650,00 €
  Do we realise the import …
  750,00 €
   …
  1.550,00 €
  Do you think they are lo …
  1.650,00 €
  Hoera 't is feest
  120,00 €
coach Black Fridaynorth face Black Fridayuggs Black Friday
webdesign JMA