juan maria bollé

Juan Maria Bollé is een schilder ‘pur sang’. In de luwte van de hedendaagse kunst werkt hij consequent aan een eigen taal die aansluit bij de internationale heropleving van de figuratieve schilderkunst. Daarbij gaat hij in dialoog met de kunsthistorische traditie om er op een persoonlijke en authentieke manier op verder te bouwen.

Zijn schilderijen zijn ‘trage’ schilderijen. Ze willen de kijker niet onmiddellijk verleiden of provoceren. De toeschouwer moet de tijd nemen om de doeken te lezen. Bollé gaat niet op zoek naar wat een kunstwerk al dan niet hedendaags maakt, maar integendeel, naar wat een schilderij precies tijdloos maakt.
Links en rechts van het centrale beeld zijn de schilderijen geflankeerd door 2 monochrome kleurvelden. Door de kleur en tonaliteit van deze kleurvelden ontstaat er een interactie met het figuratieve beeld en worden ze complementair.

De realistische beelden van Juan Maria Bollé’s schilderijen ogen alledaags, maar de globale context en interpretatie ervan is complex. De doeken roepen een scala van emoties en associaties op en zijn getekend door een “unheimlich” gevoel dat niet eenduidig te interpreteren valt.

Juan Maria Bollé studeerde aan het St. Lukas Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten te Brussel.

www.juanmariabolle.be

 

 

Klik op de foto's hieronder om meer informatie over een werk te krijgen. Wijzig valuta: | £ | $

  Hiding
  2.650,00 €
  The butterfly woman
  3.600,00 €
  Little drummer
  2.350,00 €
  La femme qui aimait trop
  2.650,00 €
coach Black Fridaynorth face Black Fridayuggs Black Friday
webdesign JMA