leo jacobs

Leo Jacobs is sinds het einde van de jaren zeventig als kunstenaar actief. Zijn schilderijen werden door de jaren heen voorzien van etiketten als “Action painting”, “Abstract expressionisme”, Lyrisch abstract” of “Informeel en gestueel".

In de afgelopen jaren nam zijn schilderkunst een nieuwe wending. Jacobs’ recente schilderijen werden laag over laag opgebouwd. Het zijn abstracte, lyrische velden van kleur die af en toe een landschappelijke connotatie hebben. Pas als je ze langdurig bekijkt, geven ze zich vrij. Dan ontdek je de sporen van de instrumenten waarmee de verf werd aangebracht, maar ook die van het schuren en het wegvegen, laag over laag over laag over laag. De gedachtegang van de schilder wordt doorkruist door het groeiproces dat zich manifesteert tijdens de realisatie van elk schilderij. Er zijn de bewust uitgevoerde bewerkingen maar ook de onvoorziene effecten die ontstonden door de confrontatie van het medium met de effecten die door het creatieproces werden uitgelokt. Deze effecten zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van het oordeel van de kunstenaar en zijn keuze om er op verder te bouwen of een andere weg in te slaan.
Van dichtbij valt de tinteling op van de kleurvlekjes en is te zien hoe de kleuren zich met elkaar mengen of net hun eigenheid  behouden. Altijd is er de gelaagdheid waarin de kleuren zich laag over laag met elkaar verstaan en zich tot een onderliggende structuur voegen met als resultaat het schilderij.

Klik op deze link om de kunstenaar aan het werk te zien.

www.leojacobs.be            

 

 

Klik op de foto's hieronder om meer informatie over een werk te krijgen. Wijzig valuta: | £ | $

  2015049
  2.400,00 €
  crossed lines
  abstract beeld
  abstract beeld
  abstract beeld
coach Black Fridaynorth face Black Fridayuggs Black Friday
webdesign JMA