Carry van delft

Carry van Delft (° 1949) werd geboren in Rotterdam en stamt uit een kunstzinnig en muzikaal gezin. Ze werkte met verschillende stijlen en schildertechnieken voor ze definitief koos voor de (lyrisch) abstracte schilderkunst. Haar huidige techniek ontstond als reactie op haar vroegere figuratieve werk en vormt een synthese tussen abstractie en figuratie.

Carry Van Delft zoekt niet naar afbeelding maar naar verbeelding. Van een rechtstreekse vertaling is in haar werk nooit sprake. De natuur vormt haar belangrijkste inspiratiebron. De landschappen staan meestal in relatie met licht, lucht en horizon en bevatten zo min mogelijk details. Het heldere kleurgebruik laat het licht als het ware op het landschap schijnen. Ook haar andere werk suggereert elementen als bomen, struiken of bloemen.

De artieste exposeert met regelmaat in Nederland en het buitenland. Zo exposeerde zij eerder in Boedapest, Bologna, Antwerpen, Florence (Biënnale 2011), Mannheim, Berlijn (Berliner Liste), Brussel en New York. Haar werk bevindt zich in collecties van bedrijven, kunstuitlenen en particuliere verzamelingen.

www.carryvandelft.nl

 

 

Klik op de foto's hieronder om meer informatie over een werk te krijgen. Wijzig valuta: | £ | $

  Burning Clouds
  Vague Memories (nr 1)
  Un Endroit Fleuri
  When the magnolia's are …
coach Black Fridaynorth face Black Fridayuggs Black Friday
webdesign JMA